fbpx
Image Alt

Σωματική Άσκηση

Περιοδος Αποκαταστασης

Μετα την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου από την έντονη αγωνιστική δραστηριότητα ακολουθούν 10 ημέρες ενεργειακής αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση θέλουμε να ενισχύσουμε το σώμα από την έντονη περίοδο των αγώνων και να προετοιμαστούμε για τους επόμενους στόχους. Από την εμπειρία μου παρατήρησα ότι ουσίες για την καρδιά και για την ενίσχυση της πνευματικής ενέργειας όπως το Lanes CoQ10, το  Lanes Vision Ade που περιέχουν αντιοξειδωτικά αλλά και τα Bright Mind σε συνδυασμό με το Ωμέγα 3 Epax για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συμβάλλουν θετικά και γρήγορα στην ανάκαμψη του σώματος του αθλητή για να αντιδράσει και πάλι στα επιθυμητά υψηλά επίπεδα.

Σημαντική είναι και η πρόσληψη των Lanes ΟsteoAde και  Lanes FlexAde Xtra για τη ενδυνάμωση των αρθρώσεων και των οστών μειώνοντας οποιαδήποτε μελλοντική πιθανότητα μικρό-τραυματισμών. Με σύμμαχο και τη σειρά The Active Club όπως οι μπάρες και τα energy shots συνεχίσαμε δυναμικά για τις επόμενες δύο κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις:

  • Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U23 στις 11 Ιουνίου 2019 που κατέκτησε την 1η θέση με άλμα στα 8.32μ
  • Superleague Εθνικών Ομάδων στις 9 Αυγούστου 2019 που κατέκτησε την 1η θέση με άλμα στα 8.30μ

 

Έναρξη Προπόνησης πριν τη Θερινή Προετοιμασία

Πίσω στο OAKA, στο Ολυμπιακό Κλειστό Προπονητήριο, μακριά για λίγο από τα αεροδρόμια, ξεκινήσαμε με ασκήσεις αύξησης αντοχής, ισορροπίας και ευλυγισίας σε συνδυασμό με ασυνήθιστες ασκήσεις που ενεργοποιούν μυϊκά group τα οποία δεν χρησιμοποιούσαμε στο κλασικό μας ασκησιολόγιο των προηγούμενων μηνών. Ενισχύοντας την ενυδάτωση με το The Active Club Xtra Hydration προχωρήσαμε δυναμικά για την προετοιμασία του αθλητή πριν τους αγώνες του καλοκαιριού. Σημαντικό είναι εδώ να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της Άνοιξης αναπτύσσονται αλλεργίες που μπορούν να αποτρέψουν την προπόνηση και να καθυστερήσουν ή ακόμα και αναβάλλουν την προετοιμασία. Εμείς παρέα με το παγούρι της Lanes με το Lanes AlergEnd ενισχύαμε το ανοσοποιητικό σύστημα του Μίλτου.

Προετοιμασία

Για την προετοιμασία μας επιλέξαμε την Τουρκία και συγκεκριμένα την πόλη Αττάλεια που διαθέτει ένα εκπληκτικό Αθλητικό Κέντρο, το «Gloria Sports Arena» . Είκοσι μέρες εκεί κύλησαν με αμέτρητες επαναλήψεις σε αποστάσεις μεταξύ 60 – 150 μέτρων, περίπου δλδ 3χλμ την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα η προπόνηση χωρίστηκε σε 3 δρομικές προπονήσεις, σε 3 δυναμικές προπονήσεις (βάρη, μηχανήματα και λάστιχα) και σε 3 αλτικές προπονήσεις  (οριζόντιες και κάθετες σε σκάμμα και χόρτο). Τα βάρη ανά εβδομάδα ήταν 100 τόνοι και το σύνολο των αλτικών προσγειώσεων φτάνουν τις 10.000. Για αυτό το λόγο κάθε 2η ημέρα η προπόνηση έκλεινε με σάουνα, μασάζ και βουτιά σε παγωμένη πισίνα.

Η ζωή του πρωταθλητή δεν είναι εύκολη και πραγματικά χάρη και τη στήριξη των προϊόντων The Active Club για να βγαίνει όλος αυτός ο όγκος των προπονήσεων για να φτάσουμε και στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τους πρώτους αγώνες του Μάϊου 2019 δεν θα ήταν εφικτή από άποψη υγείας και σωματικής ευημερίας.