fbpx

THE ACTIVE Club BCAA 2:1:1

Τα BCAA ή αλλιώς αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας είναι τρία απαραίτητα αμονοξέα, η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη.

Οι πρωτεΐνες όλων των ζωντανών οργανισμών αποτελούνται από συνδυασμούς ενός συνόλου 21 αμινοξέων. Εννέα από αυτά τα αμινοξέα χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα γιατί ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει και τα προσλαμβάνει μόνο από την διατροφή. Από τα εννέα βασικά αμινοξέα, τρία είναι τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA). Τα BCAA λαμβάνονται είτε μέσω του φαγητού ή με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής και χρησιμοποιούνται συχνά από αθλητές και αθλούμενους.

Η λήψη BCAA πριν από μια προπόνηση βελτιώνει όχι μόνο τη διαδικασία αποκατάστασης μετά την προπόνηση, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη μυϊκή δύναμη κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Συνολικά, τα BCAA βοηθούν στην αποκατάσταση, τη μυϊκή διατήρηση και ανάπτυξη,  μειώνουν την κόπωση των μυών, ανακουφίζουν από το μυϊκό πόνο.

 

Κατηγορία:

Περιγραφή

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το THE ACTIVE Club BCAA 2:1:1 περιέχει την αναλογία BCAA 2:1:1 (λευκίνη: ισολευκίνη: βαλίνη) που σύμφωνα με τη Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής (ISSN) είναι η πλέον ασφαλής και αποτελεσματική αναλογία των τριών αμινοξέων.

Η προτεινόμενη δοσολογία των 4 ταμπλετών αποδίδει την ιδανική, σύμφωνα με πλήθος μελετών, δοσολογία των 4 γραμμαρίων BCAA για ανάκαμψη του μυϊκού συστήματος μετά την άσκηση.

Περιέχει βιταμίνη Β6 που δρα συνεργιστικά για την μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Ελεύθερο λακτόζης και ζάχαρης – ιδανικό για όσους τις αποφεύγουν.

Σε μορφή ταμπλέτας για εύκολη λήψη.

ΣΥΝΘΕΣΗ & ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Περιέχει:

BCAA σε αναλογία 2:1:1 (λευκίνη : βαλίνη : ισολευκίνη) με επιπλέον

  • B6
  • Ασβέστιο, Φώσφορος

 

Προτεινόμενη δοσολογία βάσει βιβλιογραφίας: 4-6g

Η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη βοηθούν σημαντικά στην πρωτεϊνική σύνθεση και στην καλύτερη μυϊκή ανάκαμψη μετά την άσκηση.

Πληθώρα μελετών υποστηρίζει πως η λευκίνη θεωρείται η «σημαντικότερη» εκ των τριών BCAA γιατί ενεργοποιεί την πρωτεϊνοσύνθεση και, συνεπώς, τη μυϊκή ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό στα συμπληρώματα διατροφής συναντάμε μεγαλύτερη ποσότητα λευκίνης και τα BCAA σε συγκεκριμένες αναλογίες, με συνηθέστερη την αναλογία 2:1:1 (λευκίνη: ισολευκίνη: βαλίνη). Ο λόγος αφορά την ποσότητα κάθε αμινοξέος στο εκάστοτε συμπλήρωμα, δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, 50% λευκίνη, 25% ισολευκίνη και 25% βαλίνη.

H βιταμίνη Β6 συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, ενώ συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Το ασβέστιο και ο φωσφόρος συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
  • Το THE ACTIVE CLUB BCAA 2:1:1 αποτελεί την ιδανική επιλογή για την ενίσχυση του μυϊκού ιστού και τη μείωση της κόπωσης.
  • Είναι κατάλληλο για αθλητές και αθλούμενους που ακολουθούν σκληρά προγράμματα προπονήσεων με αποτέλεσμα να καταπονούν τους μύες τους και να εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειάς τους.
  • Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για χρήση πριν από προπονήσεις αντιστάσεων ή και με βάρη
  • Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε γυναίκες που γυμνάζονται με σκοπό την αύξηση και ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας και της αντοχής.
  • Η χρήση του είναι ωφέλιμη σε όσους χρησιμοποιούν πολύ συχνές προπονήσεις, αφού συμβάλλει στην γρήγορη αποκατάσταση των μυών.
  • Αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους/vegans αθλητές και αθλούμενους για την ενίσχυση της πρόσληψης των 3 αμινοξέων.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣANA MΠΑΡΑ (40g)
L-Λευκίνη2000mg
L-Ισολευκίνη1000mg
L-Βαλίνη1000mg
Ασβέστιο208mg
26% Σ.Η.Π.*
BITAMINH B6162mg-23% Σ.Η.Π.*
Φώσφορος0,8mg-57% Σ.Η.Π.*

*Σ.Η.Π. = Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη.

CLEVER TIPS

Συμπλήρωμα Διατροφής με ΒCAA για ΠΡΙΝ την άσκηση για υποστήριξη των μυών κατά την άσκηση & βελτίωση της απόδοσης, με B6 που συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και με Ασβέστιο & Φώσφορο για καλή λειτουργία των οστών. To Ασβέστιο, o Φώσφορος και η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού για παραγωγή ενέργειας.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Τέσσερα δισκία ημερησίως πριν την άσκηση.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Συστατικά: BCAA 2:1:1 (αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας 2:1:1- L-Λευκίνη, L-Ισολευκίνη,         L-Βαλίνη, Άλατα Ασβεστίου του ορθοφωσφορικού οξέος, αντισυσσωματωτικό μέσον: μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, σταθεροποιητικό: άμυλο αραβοσίτου, αντισυσσωματωτικό μέσο: πολυβινυλπολυπυρρολιδόνη, ταλκ, άλατα Μαγνησίου λιπαρών οξέων, διοξείδιο πυριτίου, βιταμίνη B6 (υδροχλωρική πυριδοξίνη).

Αρ. Γνωστοποίησης Ε.Ο.Φ.: 93238/23.7.2019

Δεν επέχει θέση άδειας κυκλ/ρίας.

ΜΟΡΦΗ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Πλαστικό μπουκαλάκι με 90 ταμπλέτες.

Η εφαρμογή πολλαπλών σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας διασφαλίζει την πλήρη ενεργειακή αποκατάσταση των μυών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…